DRUŠTVO KULTURA REGION VESTI

Belocrkvanski karneval promovisan u Rijeci i Opatiji

Na tradicionalnom međunarodnom dečijem karnevalu u Rijeci učestvovalo je pet hiljada dece pod maskama u oko 70 grupa iz Hrvatske, Slovenije, Italije i “Belocrkvanske voćkice” – jedini predstavnik Srbije.

Domaćini su im ukazali toplo i srdačno gostoprimstvo i za sva 3 dana boravka organizivali obrazovno – turističke sadržaje. Na dan Svetog Save deca su bila u hramu Svetog Nikolaja i dobila paketiće.

Uz učešće na karnevalu učenike Oš “Dositej Obradović” članove karnevalske grupe “Belocrkvanske voćkice” primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, Generalni konzul Srbije Goran Petrović, posetili su i Srpski centar, astronomski centar, škole, i obišli predivne trgove i čuvenu luku sa zanimljivim plovilima.

rijeka crkva

– Poseban doživljaj naravno, bilo je učešće u zanimljivoj šarenolikoj povorci. Imali smo zapažen nastup obasipan ogromnim aplauzima uz uzvike podrške. Zanimljivo je da smo prvi put doživeli da nas iz publike obasipaju poklonima,tačnije slatkišima i osveženjem.Prepuni pozitivnih utisaka nastavili smo put Opatije gde smo takodje ucestvovalu u dečijoj karnevalskoj povorci koja je na sličan način obilovala dobrom zabavom, srdačnim ljudima i dobrom organizacijom. Posebno pohvaljujemo organizatore i našeg domaćina direktora Oš “Srdoči”, Ivana Vukića koji je sa svojim saradnicima učinio da nam ova poseta ostane u trajnom sećanju.Po rečima naše dece,nikada se nisu lepše proveli a gotovo svima je ovo bila prva poseta prijateljskoj Hrvatskoj, kaže učiteljica Jasmina Turturea.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *