DRUŠTVO REGION VESTI

Horizonti iz mašte Snežane Crnoglavac

Izložba slika „Horizonti“ slikarke i vajarke Snežane Crnoglavac otvorena je u muzeju u Beloj Crkvi i trajaće do 15.aprila. Snežana je i učesnik vajarske kolonije u Jasenovu pa je belocrkvanskoj publici već poznat njen rad u oblasti vajarstva, a sada im je prikazala deo slikarskog opusa.

Narodna biblioteka i Muzej u okviru redovnog plana rada belocrkvanskoj publici predstavljaju rad umetnika u različitim medijima, u nameri da prikažu širu umetničku scenu Srbije.

-Snežana je rođena u Kraljevu 1990.godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine, a Master studije završila je u klasi prof. Miroljuba Stamenkovića na odseku primenjeno vajarstvo 2013.godine. Pored vajarstva i slikarstva, bavi se i primenjenom umetnošću, a učestvovala je na sedam kolonija i imala četiri samostalne izložbe. Autorka je kao tehniku u kojoj postiže najbolji efekat ideje i misli odabrala ulje na limu i kombinovane tehnike na limu. Ovo su radovi mlade i ambiciozne umetnice o kojoj se kritika pozitivno izražava, rekao je Radovan Marković direktor Narodne biblioteke i Muzeja.

-Ideja za izložbu i prikaz ovih slika u Beloj Crkvi se rodila pre dve godine kada sam imala najavljenu izložbu radova u Petrovcu na Moru, i zamolila Igora Vokouna kog poznajem sa kolonije u Jasenovu, da napiše recenziju. Ove slike sa istom recenzijom su predstvaljane do sada u Petrovcu, Baru i Somboru. Tako je prvo stručno mišljenje o mojim radovima napisao upravo Igor Vokoun koji mi je dao vetar u leđa, priča je krenula i traje evo i u Beloj Crkvi, rekla je Snežana Crnoglavac.

-Snežanini horizonti nisu horizonti Vojvodine, nisu ni horizonti mora, temu je možda najbolje tražiti u ideji prikazivanja opšteprisutnog ravnog prostora, duge ravne forme, koju ona preseca vertikalama. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Snežana kao vajar na ovim radovima prisutna kroz delove reljefnosti na površini koji predstavljaju elemente skulpture, istakao je Igor Vokoun istoričar umetnosti, kustos muzeja u Beloj Crkvi.

Izvor Juzni banat

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *